Çatılarda güneş enerjisi çözümleri için eğitimler başladı
Başta iklim krizi ile mücadele ve karbon salınımını azaltmak olmak üzere kaynak sürdürülebilirliği için güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılmasına öncülük eden Güçlü Enerji, dünyaca ünlü güç yönetimi teknolojileri şirketi Enphase ile iş birliği kapsamında İzmir’de Evsel Çatı GES eğitimlerine başladı. .
Eval Çatı GES eğitimlerine dünyaca ünlü güç yönetimi teknolojisi şirketi Enphase Energy ile başlayan Güçlü Enerji’nin, Swissotel Büyükefes’te yerli çatı GES kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “Home Roof GES Eğitimi” gerçekleştirildi. katılım.
Yurt içi çatılarda güneş enerjisi tesislerinde mühendislik, ekipman temini ve inşaat faaliyetlerini tek çatı altında toplayan EPC (Mühendislik Tedarik İnşaat) firmaları eğitime yoğun ilgi gösterdi.
resmen işe başlama ZES Güneş İş Geliştirme Müdürü Onur Ömer Bayraktaroğlueğitiminde ZES Solar Satış Müdürü Veysel Burak KanatModül seçiminde dikkat edilecek hususlar aktarılırken Enphase Saha uygulama mühendisliğisorumluluğunda Güner Yedi diğer yandan katılımcıları micro-invertörler/invertörler hakkında bilgilendirdi. Katılımcıların hem teorik hem de uygulamalı inverter ve güneş paneli eğitimi aldığı eğitimlerin sonunda 100 katılımcıya eğitim sertifikaları takdim edildi.
Tarlanın güneşlenme süresine göre modül seçiminin verimliliğin temeli olduğunu belirten, ZES Solar Satış Müdürü Veysel Burak Kanatbelirtilmiş: “Bu eğitimlerle ülkemizde verimli ve uzun vadeli çatı sistemleri kurmak isteyen yatırımcıları ve yerli çatı tipi GES kurmak isteyen toplumun tüm kesimlerini doğru kanallardan, doğru ürün ve sistemlere yönlendirmeyi hedefliyoruz. . Türkiye’nin Net Zero 2053 ulusal hedeflerine ulaşmasında en büyük rolü oynaması beklenen güneş enerjisi sektörü için dünya standartlarına uygun sistemlerin kurulması en önemli öncelikler arasında yer alıyor.”
Ülkemizin 2035 hedefi olan 52,9 GW’lık yenilenebilir enerji konseyi gücüne ulaşılmasında yerli sistemlerin mutlaka büyük paya sahip olması gerektiğini belirten, Enphase Saha Uygulama Mühendisi Güner Sevendedi ki: “Şehirlerde elektrikli araçların artması nedeniyle elektrik talebi her geçen gün artıyor. Gelecekte merkezlerde oluşacak talep yoğunluğunu karşılayabilmek için bugünden ağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. En uygun yol, yerli sistemlerin kullanımını artırmak ve en az altyapı yatırımı ile elektrik üretiminin dağıtık sistemlere geçişini kolaylaştırmaktır. Günümüzde en önemli olan yerli sistemlerin yaygınlaşması ve bürokratik süreçlerin onay sürelerinin hızlandırılmasıdır. Uygulamada, büyük tesisler ve yerel sistemler bire bir prosedürlerden neredeyse hızlı bir şekilde geçtiği için süreçler çok uzun zaman alabiliyor.”
Bu yıl ilk kez düzenlenen Yerli Çatı GES Eğitimi ile yerli sistemlerin avantajları konusunda farkındalık yaratmaya yönelik eğitimler devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı