Haber

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon, İzmir’de toprağa verildi.

28 Şubat soruşturması kapsamında 2012 yılında bir süre gözaltına alınan ve dün hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Kamuran Orhon, İzmir Seferihisar’da toprağa verildi.

Diyaliz hastası olduğu bilinen Kamuran Orhon, emekli olduktan sonra İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşıyordu. Dün 83 yaşında hayatını kaybeden Orhon için bugün öğle namazının ardından Seferihisar Hıdırlık Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ege Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ailesi ve Seferihisarlılar katıldı. Orhon’un naaşı, törenin ardından Seferihisar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

2001 yılında emekli olan Korgeneral Kamuran Orhon, 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcıya 28 Mayıs 2012’de ifade verdi ve tutuklama talebi üzerine Ankara 12. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Haziran 2012’de Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren ve nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakılan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon, itiraz üzerine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. savcılığın. Orhon bir yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. – İZMİR

otlukbelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu