Haber

ABD’deki Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Askerlerin Kimlikleri Açıklandı

YENİ ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD helikopterinin Akdeniz’de düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerlerin kimliklerini açıkladı.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım’daki kazada hayatını kaybeden ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 5 askerin fotoğrafları ve kimlikleri yayımlandı.

Açıklamada, MH-60 Blackhawk tipi helikopterin Akdeniz’de havada yakıt ikmali eğitimi sırasında düştüğü ve 5 işçinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Fotoğrafları ve biyografileri verilen 5 ABD Özel Kuvvetler askerinin Afganistan ve Irak’taki operasyonlarda görev yaptığı, çok sayıda nişan ve madalyaya sahip olduğu dikkat çekti.

ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM), 10 Kasım’da askeri eğitim kapsamında rutin havada yakıt ikmali sırasında bir helikopterin arıza nedeniyle Akdeniz’e düştüğünü ve helikopterde bulunan 5 personelin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırılarının başlamasının ardından ABD ordusu, iki uçak gemisinin de aralarında bulunduğu Akdeniz’e yoğun konuşlanmalar yaptı ve oluşturduğu hava köprüsüyle İsrail’e mühimmat taşırken bölgede tatbikatlara başladı.

ABD, rehineleri kurtarmak için ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İsrail’e asker gönderdi ancak İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına katılmadıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu