Haber

AFAD Başkanı Sezer: “40 bin 642 vatandaş hayatını kaybetti”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili vuran iki büyük depremle ilgili açıklamalarda bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 40 bin 642 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Lideri Yunus Sezer, Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen iki yıkıcı depremle ilgili son gelişmeleri aktardı. Arama kurtarma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Başkan Sezer, “Şu ana kadar 5 bin 700’den fazla artçı sarsıntı meydana geldi. Bugün 40 bin 642 prestijli vatandaşımız hayatını kaybetti. Arama kurtarmada sona geldik. 10 ilimizde çalışmalar devam ediyor.”

“74 bin çalışanımız diğer alanlarda bir üs ve misyon”

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Sezer, “Dün Hatay’da 200 binada arama kurtarma çalışması yapıldı. Bugün 98’e düştü, yarın da burada prestijiyle sona ermiş olacağız. Kahramanmaraş’ta 19 bina kaldı burada da Ebrar Sitesi.” Adıyaman’da Çınar Sitesinde çalışmalar devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları yarın akşama kadar buradan tamamlanacak. Birçok binada çalışmalar devam edecek. Hatay’da 13 bine yakın arama kurtarma görevlisi görev yapıyor. Toplamda 74 bin çalışanımız dayanak noktasıdır. başka alanlarda da misyonları var” dedi.

“430 binden fazla tahliye edilmiş vatandaşımız var”

Depremzedelere desteğin devam ettiğini belirten Sezer, şunları kaydetti:

“682 binden fazla vatandaşımıza 10 bin lira nakdi yardım yapıldı. Şu ana kadar sisteme tanımlanmış 164 bin vatandaşımıza da nakdi yardım ödememizi yapacağız. Maliklere kira ek ücreti 15 bin lira. konutların kiracılara 15 bin lira, kiracılara 2 bin lira. 15 bin lira taşınma desteği şeklinde belirlendi. Şu anda kiralama bazında yaklaşık 290 bin başvuru yapıldı. Konteyner isteyenler ve benzeri konaklama yerleri kira ekini alamayacaktır.Her kuralda taşınmaya esas teşkil etmiş olacağız.430 binin üzerinde tahliye edilen vatandaşımız var.313 bin 720 kişi Ayrıca kamuya ait misafirhane, otel ve pansiyonlarımızda misafir ağırlıyoruz. diğer konaklama tesisleri.”

“Yüzde 50’den fazla hasar tespit çalışması yapıldı”

Hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirten Sezer, “Şu anda yüzde 50’den fazla hasar tespit çalışması yapılmış durumda. Gruplar, hasar tespit çalışmasını çok kısa sürede tamamlamayı düşünüyor.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu