Haber

Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği Futbol Turnuvası Düzenledi

Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla futbol turnuvası düzenledi.

Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde Trabzon’da “Barış ve Dostluk Turnuvası” adı altında futbol turnuvası düzenlenecek. Akyazı SporKomplekste düzenlenen futbol turnuvasına Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan sporcular katılırken, açılışına Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, göçmenler ve sporcular katıldı. turnuva.

2 gün sürecek turnuvada hakemler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atanırken, turnuvada 16 takım mücadele edecek.

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, farklı illerden sporcuların katılımıyla futbol turnuvası düzenlediklerini belirterek, “Turnuvada dostluk ve kardeşlik kazansın. Turnuvaya katılan herkesin bir hakkı var. kalbimizde yeriniz var. Hepiniz bizim için şampiyonsunuz. Turnuvaya Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan değerli sporcularımız katıldı. Umarım bu iki gün çok güzel geçer. İnşallah bu turnuvayı da bitireceğiz. çok iyi bir yol.”

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise konuşmasında, “Anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Bir yıl boyunca devam eden bu projenin alt başlığı olarak dostluk, kardeşlik, dostluk temalarını kullanarak hep birlikte bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Sporda barış.” – TRABZON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu