Haber

Altı Masa Krizinin Şifreleri! “Ayrılığın Arkasında 5’li Çete Var” İddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kişisel hırslar Türkiye’ye tercih edildi. ‘Kumar masasına da noter masasına da oturmayacağız’ diyerek Altılı Masa’dan ayrıldı. Gazeteci Serpil Yılmaz, ayrılığın derinliklerini yorumladı. DÜZGÜN Partisi ile CHP arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beşli çete’ olarak adlandırılan iş insanlarına yönelik sözlerinin giderek sertleşmesinin ayrılıkta etkili olduğunu belirten Gazeteci Serpil Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun görüşmediğini söyledi. GÜZEL Parti’nin ‘5’li çete’ denen iş insanlarıyla görüştüğünü söyledi. Merdan Yanardağ ise süreci daha sert bir dille “5 çete operasyonu” olarak adlandırdı.

Serpil Yılmaz, “beşli çete” hakkındaki iddialarını dile getirdi.

Serpil Yılmaz, “Herkes aynı cümleleri kuruyor ve herkes aynı yerden ateş ediyor. O vurdukları yer neresi? Kemal Kılıçdaroğlu’na gelince ‘seçilebilen adam’ dedi. Şimdi burada İyi Parti’nin siyasi bir tasarımı var.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 418 milyar meselesine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye’nin temel sorunu ekonomi neydi? Kılıçdaroğlu, hem yoksulluk sorununun hem de yolsuzluk sorununun altını çizdi. Ve bunu artan dozda yapıyordu. Son olarak 418 milyar doları geri alacağını söyledi ve tartışmalar alevlendi. Yani ÂLÂ Partisi içindeki muhalif devletlerin daha belirgin hale geldiği süreç, bu 418 milyar doların dile getirildiği döneme denk geliyor. 2 yıldan az bir süre lobicilik yazısı yazdım, masanın yeni kurulan aşamasında “beşli çete İYİ Parti ile temas kurdu”. Kimin kat olduğunu, kimin dairesinde ve odasında olduğunu biliyorum, aksini iddia edebilecek bir tanık olmasına rağmen hepsini biliyorum. Müteahhitler Kılıçdaroğlu’ndan randevu alamadılar”

Anıları tazeleyelim: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Ocak’ta hazırladığı raporda AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı daireye 418 milyar dolar aktardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “418 milyar dolar. Ben toplayıp defterinize yazacağım rakam bu. 418 milyar doları da devletimiz altında sizden toplayıp alacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar meselesine verdiği önemi “vasiyetim” olarak ilan etti.

TELE1 ekranlarında Merdan Yanardağ’ın yorumu: “Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bu kampanyanın yürütülmesinin sebebi 5’li çetenin bu milletten çaldığı 418 milyar dolardır”

Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

“Meral Akşener, 5’li çetenin operasyon modülü oldu. 2 yıl ittifak yapacaksın ve seçime 2 buçuk ay kala masadan kalkacaksın. İlişkisi de dayatmayla karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu kazanmaya aday değildi. Ben bunu anlamadım dayatmayı kim yapıyor? 5 taraf kabul etti ve 1 taraf karşı çıktı. Ölçünün kendisi hangi ölçüdür? Ben böyle saçma sapan bir değerlendirme görmedim. Akşener Türkiye’nin geleceğine ihanet etmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bu kampanyanın yürütülmesinin sebebi 5’li çetenin bu milletten çaldığı 418 milyar dolardır.

kapakliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu