Haber

Altınordu yanıyor, Eroğlu zirvede

SPOR Toto 1. Lig’de üst üste 9. sezonu geçiren Altınordu, son 10 haftadır düşme çizgisinden kurtulamazken, kırmızı lacivertlilerde teknik direktör Hüseyin Eroğlu görev yapıyor. 10 yıldır ara vermeden aynı ligde farklı bir takımla zirvenin tadını çıkarıyor. Geçen sezon Altınordu’nun kümede kalmayı garantilemesinin ardından bitimine bir hafta kala yuvadan ayrılan İzmirli teknik direktör, bu dönemin 7. haftasında Yılport Samsunspor’un başına geçti. Tecrübeli teknik adam 7. sırada göreve geldiği Samsun takımını 22. hafta sonu sonunda liderliğe taşımayı başardı.

Samsunspor dün evinde Erzurumspor FK’yı 2-1 mağlup ederek 41 puana ulaşıp averajla liderlik koltuğuna otururken, bu başarıda İzmir Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun büyük payı oldu. Tecrübeli hoca takımın başında çıktığı 15 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Eroğlu, tek mağlubiyetini eski takımı Altınordu’ya karşı 10 kişinin kaldığı İzmir’de 10. dakikada oynanan maçta 2-1’lik skorla tattı. İlk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Altınordu’yu üst üste 3. Lig ve 2. Lig’de şampiyon yapan ve 2020-21 döneminde 1. Lig’de Play-Off finali oynayan Eroğlu, İzmirli futbolseverlerin alkışını topladı. Samsunspor’daki performansıyla. .

KIRIK ÖNYARGILAR

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, uzun süre yabancı oyuncu oynatmayan Altınordu’yu başarılı bir şekilde çalıştırdı. Eroğlu yönetimindeki kırmızı lacivertli ekip, 1. Lig’de 1 puan ve 2 averajla 2 kez kaçırdığı Play-Off’lara katılarak finale kalarak kapıdan döndü. Muhteşem Lig’den. Genç yaşında Milli Takım’da forma giyen Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi birçok futbolcuya görev veren Hüseyin Eroğlu, “Başka bir kulüpte başarılı olur mu?” sorusu geldi. Eroğlu, Muhteşem Lig yarışında taraftar baskısının yoğun olduğu Samsun’u doruk noktasına taşıyarak bu önyargıları kırdı. Hüseyin Eroğlu’nun ayrılmasının ardından Eroğlu’nun yardımcısı Ufuk Kahraman’ın yönetiminde göreve başlayan Altınordu, ilk yarıda Kahraman ile yollarını ayırmıştı.

– izmir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu