Yaşam

Antakya’da enkazdan çıkmayan eşini arıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay’ın Antakya ilçesindeki Çağ Apartmanı’nı yıktı.

Binada yaşayan 53 yaşındaki Cahit Aşkar’ın 25 yaşındaki oğlu Muhammet, 28 yaşındaki kızı Merve ve 45 yaşındaki eşi Ayşegül Aşkar enkaz altında kaldı.

Merve Aşkar sağ olarak kurtarılırken, Muhammet Aşkar’ın cansız bedeni bulundu.

Enkaz büyük ölçüde kaldırılsa da Ayşegül Aşkar’a ailesi ulaşamadı.

“Gece gündüz buradayım”

Fotoğrafıyla günlerdir beklediği eşinden hâlâ haber alamayan Aşkar, şunları söyledi:

Deprem anında Yayladağ’daydım. Ben geldiğimde bina yıkılmıştı. Kızım Merve’yi buldular ve ben hayata geri döndük. Ama kızım için mi sevineyim yoksa oğlum ve karım için mi üzüleyim bilemedim. 3. ve 4. gün burada kimse olmamasına rağmen gönüllüler gelmeye başladı. Oğlum Muhammet’in cenazesine geldik. Gece gündüz buradayım. Bugüne kadar eşim Ayşegül’e ulaşamadık.

Hastanede kendi adına kayıtlı

Aşkar, arama çalışmalarını sürdürdüğü eşi Ayşegül Aşkar için 19 ve 25 Şubat tarihlerinde Mersin Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde kayıt açıldığını öğrendi.

Eşinin adının tescil edildiğini öğrendiğinde umutlu olduğunu belirten Aşkar, şu ifadeleri kullandı:

Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen hala eşimi bulamadık. Onu her yerde arıyoruz. Bu bizim için yeni bir umut. Karımın yanında kimliği veya cüzdanı yok. Hepsi enkazdan çıktı ve bizde var. Hem yetkililere hem de vatandaşlara sesleniyorum. Eşimi görenlerin bizimle iletişime geçmesini istiyoruz. Makul hastaneler aradık ama bulamadık. Muhtemelen başka hastanelerde olabilir. Gören, duyan lütfen bize ulaşsın.

haber-cekmekoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu