Haber

Belçika medyasında Dünya Kupası fiyaskosu: ‘Çok sevdiğimiz altın neslin sonu’

Yusuf Özkan

Lahey

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nı 3. sırada tamamlayan ve Katar’daki finallerin favorileri arasında gösterilen Belçika Futbol Milli Takımı’nın Hırvatistan ile golsüz berabere kalması ülkede hayal kırıklığı yarattı.

Belçika medyası, “Kırmızı Şeytanlar” olarak adlandırılan milli takımın elenmesini “Hüzünlü bir veda”, “Altın neslin sonu” ve “Büyük acı” gibi manşetlerle değerlendirdi.

Maç sonu, SporMedya, Teknik Direktör Roberto Martinez’i Belçika’nın Dünya Kupası’ndan elenmesi için “yanlış hesap yapmakla” suçlarken, İspanyol teknik direktörün bu eleştirilere yanıtı istifa etmek oldu.

“Her şey Hırvatistan ile başladı ve yine onlarla bitti…”

Belçika medyasına göre “Altın Nesil” olarak adlandırılan ve Avrupa futbolunun başarılı isimlerini bünyesinde barındıran milli takımın 10 yıllık serüveninin özeti bu.

Kevin De Bruyne, Eden Hazard ve Romelu Lukaku gibi Avrupa futbolunun tanınmış oyuncularından oluşan “Altın Nesil”in yer aldığı Red Devils, 2013 sonbaharında Zagreb’de Hırvatistan’a karşı oynadı.

Lukaku’nun attığı 2 golle rakibini geride bırakan Belçika, 2002’den sonra ilk kez Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazandı.

Teknik Direktör Marc Wilmots liderliğindeki Belçika, Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.

Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’na umutla giden Kırmızı Şeytanlar, yine çeyrek finalde elendi. Halk ve medya, Teknik Direktör Wilmots’u hedef aldı.

Wilmots’un istifasının ardından Belçika Futbol Federasyonu, İspanyol teknik direktör Rodrigez ile 4 Ağustos 2016’da anlaşma imzaladı. Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Şampiyonası’na Roberto Martinez ile katılan Belçika, İngiltere’yi çeyrek finalde mağlup etti ve ardından Brezilya, turnuvayı 3. sırada tamamladı. yer.

Belçika Milli Takımı, FIFA dünya sıralamasında 24 maçlık yenilmezlik serisiyle birinci oldu. Geçtiğimiz Mart ayına kadar bu unvanını sürdüren Belçika, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi.

Geçen yıl oynanan Avrupa Uluslar Ligi’nde yarı finale yükselen Belçika, Fransa’ya yenilmesinin ardından turnuvaya veda etti.

‘Ne bir hayal kırıklığı’

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası öncesi dünya sıralamasında 2. sırada yer alan Belçika, şampiyonanın favorilerinden biri olarak gösterilmişti.

İlk maçta Kanada’yı 1-0 yenen Kırmızı Şeytanlar, ikinci küme maçında Fas’a 2-0 mağlup oldu. Gruptan ayrılabilmesi için Hırvatistan’dan 3 puan alması gereken Belçika, rakibiyle golsüz berabere kalarak Dünya Kupası’na veda etti.

Flaman kamu yayıncısı VRT, canlı yayınladığı maçın ardından “Kırmızı Şeytanlar için Dünya Kupası bitti” ve “Ne büyük hayal kırıklığı” manşetleriyle duyurdu.

Teknik Direktör Martinez’in istifasına da geniş yer veren VRT, İspanyol teknik direktörün “Belçika Futbol Federasyonu”nun “bir şeyler ters gitti” uyarısının ardından istifa ettiği sözlerini aktardı.

Fransız kamu yayın kuruluşu RTBF, “Kırmızı Şeytanlar Hırvatistan’ı geçemedi ve Dünya Kupası’ndan elendi” başlıklı haberinde, Lukaku’nun beceriksizce gol kaçırdığı maçta Belçika’nın acımasızca verimsiz olduğunu belirtti.

Le Libre gazetesi, “Lukaku gol atmayı unuttu, Red Devils Dünya Kupası’ndan elendi” manşetini attı.

Le Soir ise “Şeytanlar elendi. Yazık ve teşekkürler” manşetini attı. Gazete, maç sonrası gelişmeleri “Çok sevdiğimiz altın bir jenerasyonun sonu” ve “Belçika elendi, Roberto Martinez ayrıldığını açıkladı” alt başlıklarıyla bildirdi.

De Standaard gazetesi de gelişmeleri “Kırmızı Şeytanlar elendi: Martinez’in son yanlış hesabı” başlığıyla bildirdi. Gazete, dünya şampiyonluğu hayali kuran Belçikalı taraftarların hayal kırıklığına uğradığını ve Martinez’in “ders çıkararak” istifa ettiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu