Haber

Çin Başbakanı Li, Belarus Devlet Başkanı Lukashenko ile görüştü

PEKİN, 1 Mart (Xinhua) — Çin Başbakanı Li Keqiang Çarşamba günü Pekin’de Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko ile bir araya geldi.

Li, iki tarafı varılan anlaşmayı uygulamaya, pratik işbirliğini derinleştirmeye, uluslararası ve bölgesel ilişkilerde iletişim ve koordinasyonu güçlendirmeye, dünya barışını ve istikrarını korumaya ve iki halkın yararına olmaya çağırdı.

Çin’in hükümetler arası işbirliği komitesi gibi sistemlerden yararlanmak için Beyaz Rusya ile çalışmaya hazır olduğunu söyleyen Başbakan Li, iki tarafın Çin-Belarus Endüstri Parkı’nın inşasında gereğine uygun bir iş çıkaracağını ve işletmelerle işbirliği yapacaklarını söyledi. pazara yönelik ve ticari unsurlara uygun olarak iki ülkenin çabalarını desteklemelerini istedi.

Li, Çin’in Belarus ile tarım ürünleri ve diğer alanlarda ticareti istikrarlı bir şekilde ilerletmek ve halklar arasında ve bölgesel hükümetler düzeyinde değişim ve işbirliğini derinleştirmek için çalışacağını söyledi.

Belarus’un ekonomik ve sosyal kalkınmasına verdiği destek ve yardım için Çin’e teşekkür eden Lukashenko, Belarus’un müreffeh ve güçlü bir Çin görmekten memnun olduğunu, Belarus ile Çin arasındaki işbirliğinin her iki halkın da yararına olduğunu ve rastgele bir üçüncü tarafı hedeflemediğini söyledi. . belirtilmiş.

Lukashenko, Belarus’un Çin ile çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirmeyi ve iki ülke arasındaki çok yönlü kapsamlı stratejik ortaklığı ilerletmeyi umduğunu da sözlerine ekledi.

haberdarica.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu