Ekonomi

FED Faiz Kararı Yaklaşırken Prof. Dr. Volkan Öngel’den Açıklama

Fed’in faiz kararı için geri sayım başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısının ardından Fed, faiz kararını piyasalara açıklayacak. Yatırımcıları yakından ilgilendiren toplantıda ilginin ne yönde olacağı merak edilirken, Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel bir açıklama yaptı. Öngel, “Fed’in geçme şansı yok. FED, özellikle bankacılık departmanındaki kriz nedeniyle uzun süredir devam eden şahin duruşundan vazgeçmek istese bile, böyle bir hamle bankacılık sektöründeki mağduriyetler olarak yorumlanabilir. Finans piyasaları olması gerekenden çok daha derin” dedi.

Fed faiz kararı 3 Mayıs’ta Jerome Powell tarafından açıklanacak. Açıklama öncesi açıklama yapan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, FED’in geçme şansı olmadığını belirterek, “FED’in geçme şansı yok. FED’in özellikle bankacılık sektöründeki kriz nedeniyle uzun süredir devam eden şahin duruşundan vazgeçmek istemesi, finansal piyasalarda böyle bir hamlenin aslında bankacılık sektöründeki düşüncelerin gerekli olduğu şeklinde yorumlanması çok daha derin olabilir. Bankacılık sektörü başta olmak üzere finans piyasalarında sular tam olarak sakinleşmediği için bu toplantıda yumuşak bir geçiş yapmayı uygun bulacaklardır. 25 baz puan Ancak bundan sonraki toplantılarda artık faiz artışlarının ortadan kalkacağı bir dönem yakın gibi görünüyor.

“BANKALAR ÜZERİNDE DEĞERLİ BİR ETKİSİ OLMAYACAK”

FED’in faiz artırımının piyasa için sürpriz olmayacağını belirten İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, “Finansal piyasalar ve bankalar üzerinde değerli bir etkisi olmayacak. Önümüzdeki dönemde özellikle işgücü piyasası ve çekirdek enflasyon bilgileri, tarihi yüksek faiz seviyesinin ne kadar süreyle korunacağını bize gösterecek.”

Yatırımcılarla ilgili açıklamalarda bulunan Öngel, “Ülkede özellikle seçim döneminin sonuna kadar yatırımcıların güvenli limanlarda kalması FED ve ECB başta olmak üzere büyük merkez bankalarının kararları ve analizler mantıklı görünüyor. bankacılık sektörlerinde ortaya çıkan sorunlardan biridir.”

haberbuyukcekmece.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu