Teknoloji

Google Hesabını Uzun Süredir Kullanmayanlar Dikkat: Hesabınız İzniniz Olmadan Silinebilir!

Google’ın yeni resmi açıklamasına göre uzun süredir kullanılmayan hesaplar silinme tehlikesiyle karşı karşıya!

Google tarafından geçtiğimiz saatlerde yayınlanan bir duyuruya göre uzun süredir kullanılmayan ve pasif hale gelen profiller tamamen silinebiliyor.

Kullanılmayan profillerle ilgili politikasını değiştiren şirket, sunucularındaki bilgi depolama merkezinde yer açmak için ‘gereksiz’ gördüğü hesapları kaldıracak.

Hesapların kaldırılması için belirli bir neden belirtmeyen teknoloji firması, iki yıl içerisinde rastgele giriş yapılmayan hesapların tehlikede olduğunu vurguladı.

Dev şirket, e-posta okumak/göndermek, Google Drive’ı kullanmak, YouTube videolarını izlemek, Google Play Store’dan uygulama indirmek, Google Arama’yı kullanmak veya üçüncü bir yerde Google ile oturum açmak için mevcut profilleri kullanarak pasif hesapları daha kolay bir şekilde ayıklamayı teklif ediyor. parti uygulaması/hizmeti. Hareketleri kontrol edeceğini söyledi.

Google, son iki yıl içinde rastgele bir hizmete rastgele bağlanmayan kullanıcıların e-posta adreslerinin süresiz olarak sistemden kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Bu kararı nedeniyle hesap sahiplerini mağdur etmek istemeyen şirket, kullanıcılara silinmesini istemedikleri hesaplara giriş yapmaları için aralık ayına kadar süre verdi.

Şirket, belirlenen tarihe kadar radarındaki pasif hesaplarda herhangi bir rastgele hareketlenme olmaması durumunda kullanıcıya gönderilen uyarı bildirimleri ile silme işleminin başlayacağını belirtti.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun süredir kullanmadığınız bir Google hesabınız mı var? Yorumlarda buluşalım…

tuzlukcu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu