Haber

IMO Kahramanmaraş Temsilcisi Dalkıran’dan hafif hasarlı binalara ilişkin açıklama

İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Kahramanmaraş Temsilcisi Ökkeş Buğra Dalkıran, az hasarlı ve hasarsız binalarda oturan vatandaşların binalarının sağlam olması için yaptırmalarını istediklerini belirterek, “Bakanlığın hasarı bitirmesini beklemelerini rica ederiz. Acele yetkisiz ve fırsatçı kişilerin eline geçmemesi için değerlendirme çalışmaları ve temsilciliğimizin açıklamalarını takip ediniz.” açıklama yaptı.

Bahçelievler Menderes Parkı’nda basın mensuplarının faaliyet gösterdiği çadırda, kentin merkez üssü olduğu depremler sonrası hasar gören binaların durumu hakkında açıklamalarda bulunan Dalkıran, hasarsız ve hafif hasarlı bina sakinlerinin çekinceleri olduğuna dikkat çekti. konutlarına girme konusunda Birçok vatandaşın binalarının durumu ve ne yapmaları gerektiği konusunda temsilciliği arayarak bilgi aldıklarını belirten Dalkıran, artçı sarsıntıların devam ettiği bu süreçte mesleki ve vicdani sorumluluk gereği yönlendirme yapmadıklarını söyledi.

Depremin ilk günlerinden itibaren yetkisiz kişi ve kuruluşların halkın tedirgin durumunu istismar etmek istediğini savunan Dalkıran, “Mikrotremor olan kişiler binalarda dayanım testi yaptıklarını iddia ediyorlar. dış etkenlerden uzak, harika sessiz ve titreşimsiz bir ortamda kullanılabilir.Mekanın hakim periyodunu verir.Binanın basınç dayanımını vermeyebilir.X-ray cihazları sadece taşıyıcı sistemdeki demir donatıyı gösterir. , ancak donatı kalınlığı değil.Ayrıca schmidt alaşımı ile beton dayanım testi doğru sonuç vermiyor.Bu işlemleri yaptırarak elde edilecek sonuç yapınızın depreme dayanıklı olup olmadığını asla göstermez Lütfen bunlara prestij yapmayınız. kişi ve kuruluşlar.” söz konusu.

Mülk sahiplerinin, ağır hasarlı binalar dışında diğer hasarlı binalar için de ehil inşaat mühendislerine muayene ve değerlendirme yaptırabileceklerine işaret eden Dalkıran, “Deneyimli ve yetkili serbest inşaat mühendisleri ile işyeri sicil belgeli inşaat mühendisleri odamızca belirlenecek. Yetkisiz ve fırsatçı kişilerin eline geçmemesi için bu çalışmaları yaptıracak olanların, Bakanlığın hasar tespit çalışmalarını tamamlamasını beklemelerini ve gerekli işlemleri yapmalarını rica ederiz. İşler tamamlandıktan sonra temsilciliğimizin açıklamalarını takip ediniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu