Haber

Kanada Büyükelçisi: Erzincan’daki maden Kanada’ya ait değil

KanadaAnkara Büyükelçisi Kevin Hamilton, ErzincanTürkiye’nin İliç ilçesinde siyanürlü heyelanın meydana geldiği Çöpler Altın Madeni’ni işleten Anagold Madencilik’in ortakları arasında. Kanada bulunmadığını kaydetti. Hamilton, “Bazı medya kuruluşları heyelanın meydana geldiği madenin Kanada ile ilgili olduğunun aktarıldığını gördük. Bu gerçek değil. Erzincanmadencilik faaliyeti Kanada“Onunla alakası yok” dedi.

KanadaAnkara Büyükelçisi Kevin Hamilton bugün ErzincanTürkiye’nin İliç ilçesinde siyanürlü heyelanın meydana geldiği Çöpler Altın Madeni’ni işleten Anagold Madencilik’in ortakları arasında. Kanada Olmadığını belirtti. Hamilton konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

KömürTürk ve Amerikan şirketlerinin ortak girişimidir.

Amerikan şirketi SSR Mining, merkezi Vancouver’da bulunan eski bir Kanada şirketi ile Alacer Gold adlı ABD merkezli bir şirketin birleşmesinin sonucudur. Alacer Gold, Erzincan madeninin fiili mülkiyetine sahiptir. Artık faaliyet göstermeyen Kanadalı şirket hiçbir zaman Erzincan’daki madene sahip olmadı.

Yeni birleşen şirkete SSR Mining adı verildi ve genel merkezi 2020 yılında Denver, Colorado’da kuruldu.

Birçok uluslararası madencilik şirketi gibi SSR Mining de Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir. Ancak bu, şirketin Kanadalı bir şirket olduğu anlamına gelmiyor.

“SSR Mining aynı zamanda NASDAQ ve Avustralya borsasında da faaliyet göstermektedir.”

Hamilton sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Erzincan’dan çok üzücü bir haber haberler gelmek. Düşüncelerimiz mahsur kalan işçiler ve aileleriyle birlikte. Kahramanca çalışmalarını sürdüren AFAD ve kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi bizi cesaretlendiriyor.

Bazı medya kuruluşlarında heyelanın meydana geldiği madenin Kanada’ya ait olduğunu bildirdiğini gördük. Bu doğru değil. “Erzincan’daki maden işletmesi Kanada’ya ait değildir.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu