Haber

Kayseri Büyükşehir’den gelen doğalgaz çalışmalarına inceleme

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de 600 bini aşkın aboneye hizmet veren Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz, Kayseri’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilk olarak tarihi dokusu nedeniyle mecliste onaylanması beklenen Germir bölgesinin doğalgaz altyapı çalışmalarını inceledi.

GERMİR’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu Kayserigaz’ın Germir İlçesi’nde yürüttüğü doğalgaz çalışmalarını inceleyen Lider Büyükkılıç, Kayserigaz’ın Kayseri’de yatırımlarına devam ettiğini söyledi. Büyükkılıç, bölgenin hassasiyeti nedeniyle Germir merkezde koruma alanı olarak nitelendirilen bölgede doğal gaz çalışmasının beklendiğini ve Valilikten izin alındığını hatırlattı. meclise gelerek, “Projeler onaylandı, kuruldan geçti. Bu nedenle çalışmaları hızlandırdık, inşallah bu kış Germirimizin merkezi de gaza basar, inşallah kazasız bir şekilde çalışmalar tamamlanır.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A GÜRPINAR’DA SICAK BİR HOŞGELDİNİZ

Lider Büyükkılıç daha sonra Gürpınar Mahallesi’ne giderek burada devam eden doğalgaz ve altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek kendisini sıcak ve içten bir şekilde karşılayan bölge halkıyla bir bardak çay eşliğinde içten sohbet etti.

Çalışmaların kış gelmeden bitirilmesinin planlandığını belirten Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Müteahhit firmamıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Gürpınar’ımız doğalgazda bitmek üzere. Taslaklarımız tamamlanmak üzere. İnşallah kutuların yapıştırma işlemi ile denenecek ve ardından gaz verilecek. Bizi seven ve güvenen Gürpınar’ımızın güzel insanlarına minnettarım. Yapılan çalışmalar hayırlı olsun” dedi.

Yüklenici firma yetkilisi, “Gürpınar Mahallesi’nde son aşamaya geldik. Ana hattı bitirmek üzereyiz, ardından servis hatlarına geçeceğiz, testi yaptırdıktan sonra gazı vereceğiz” dedi. Son olarak Büyük Bürüngüz Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, son durum hakkında bilgi aldı.

Bölgedeki altyapı sisteminin KASKİ tarafından yenilendiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle daha önce yapılan su işlerini revize ederek çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Sistemi tamamen değiştirdik, hayırlı olsun diyorum. İnşallah bundan sonra suyla ilgili bir sıkıntı olmaz” şeklinde konuştu.

“KORAMAZ VADİSİNDE GAZ İLE BULUŞMAYAN MAHALLEMİZ OLMAYACAK”

Memduh Büyükkılıç, mahalle sakinlerinin doğalgaz ihtiyacının karşılanması için çalışmalara hız verdiklerini belirterek, “Geldiğimizde haklı olarak sorduğunuz bir iddia vardı doğalgaz. İnşallah gelecekte Büyük Bürngüz’ümüz ve Küçük Bürüngüz Subaşı’mız gibi Vekse’yi de programa dahil edersek aşağı Koramaz Vadisi’nde gazsız mahallemiz kalmaz. Doğalgaz medeniyettir, vatandaşlarımız mutlu. Firmamız gerekli hizmetleri de kaliteli bir şekilde vermektedir. Hal böyle olunca da vatandaş haklı olarak doğalgazdan faydalanmamızı bekliyor. Biz de bu beklentileri karşılamak için çalışmalara hız verdik. Yetkilimizden öğrendiğimize göre inşallah bu yıl sonuna kadar gazı teslim edeceğiz diyorlar.”

Alt yapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada KASKİ’miz, doğalgaz şirketimiz, Melikgazi Belediyemiz ve Kayseri Büyükşehir Belediyemiz en kısa sürede altyapı hizmetlerini tamamlayacak. Gerekli hizmetlerin bu güzel mahalle insanına yakışır bir anlayışla yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın inşallah. Seni seviyoruz. Siz de bizi seviyor ve güveniyorsunuz. Bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Başkan Büyükkılıç, bölgede alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarının itinayla yapılacağını söyledi. Bürüngüz’ün Ulu Muhtarı Ali Çuhadar da Önder Büyükkılıç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu konuda Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onların emeklerini ve çabalarını her zaman gördük. Her zaman Büyük Burgundy halkının yanında yer aldı. Alt yapıyı tamamlayalım ve doğalgazımız bitsin, yolumuzu temiz, asfalt, parke yapalım, vatandaşlarımız rahat etsin” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu