Haber

Paraguay’ın yeni başkanı Santiago Pena

Paraguay’ın yeni başkanı Santiago Pena oldu

ASUNCION – Paraguay’da bu pazar günü yapılan seçimlerde alınan ilk sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığını Santiago Pena’nın kazandığı açıklandı.

Paraguay’da 30 Nisan Pazar günü yapılan seçimlerde ilk sonuçlar belli oldu. Paraguay Seçim Mahkemesi’nden yapılan açıklamaya göre, sandıkların yüzde 85’i açıldıktan sonra tek turlu cumhurbaşkanlığı seçimini muhafazakar Colorado Partisi’nin adayı Santiago Pena yüzde 43,5 oyla kazandı. Seçimde ikinci sırayı alan muhalefet merkez sol ittifakının adayı Efrain Alegre oyların yüzde 27,58’ini aldı. Ulusal Haçlı Partisi’nin adayı Paraguayo Cubas, seçimde beklenmedik bir şekilde yüzde 22.18 oy aldı.

Seçimin galibi Santiago Pena’ya ilk tebrik Paraguay’ın şu anki başkanı ve aynı zamanda Colorado Partisi üyesi Mario Abdo Benitez’den geldi. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ve Brezilya Devlet Başkanı Lius Inacio Lula da Silva da Pena’yı tebrik etti.

Paraguay’ın yeni lideri olarak yaptığı konuşmada birçok Paraguaylı’nın içine düştüğü kaderciliği ortadan kaldıracağını söyleyen Santiago Pena, yarından itibaren herkesin istediği Paraguay’ı tasarlamaya başlayacağını söyledi. Pena, “Bugün kişisel bir zaferi değil, toplumsal barış yolunu seçen bir halkın zaferini kutluyoruz” dedi.

Katılım yüzde 59,75’e ulaşırken, seçimlerin çoğunlukla sakin bir ortamda yapıldığı ve gün boyunca ülke genelinde 5 seçim suçu şikayetinin kaydedildiği bildirildi. Bu şikayetlerin başkent Asuncion’da çıkan küçük çaplı olaylar ve Sapucai kentinde parti yetkililerinin yumruklaşması olduğu öğrenildi.

Paraguay’da, Santiago Pena’nın da üyesi olduğu Colorado Partisi’nden adaylar, 2008 ve 2013 hariç, 1946’dan bu yana yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu