Haber

Sarıyer’de İnşaat Sahasında Çökme Meydana Geldi

SARIYER’de sabah saatlerinde şantiye yanındaki yolda çökme meydana geldi. İstinat duvarının bir kısmı şantiyenin üzerine çöktüğü için çevredeki binalarda büyük endişe oluştu. Deprem olduğunu düşünen mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı. Yetkililer şantiyede incelemeye devam ediyor. İnşaat alanı ve çöken kısım havadan görüntülendi.

Olay, saat 09.00 sıralarında Ayazağa Mahallesi 105. Sokak üzerinde meydana geldi. İnşaat halindeki şantiyenin istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Sarsıntı olduğunu sanan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Olay yerine polis, belediye ve yetkililer geldi. Çöken yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

“DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

Mahalle sakini Birgül Yeşilbaş, “Bu inşaat birkaç aydır var. İnşaat başlayınca yollara yığılma yapmadılar. O yüzden alttan kazmaya başlayınca daha önce bu yol çöktü. Daha sonra yol yeniden yapıldı. toprak ve betonla kapatıldı. Ardından fore kazıklar yapıldı. Bu sabah yola baktım. Biz seyrederken yol tamamen çökmeye başladı. Delinmiş kazıklar bir deprem gibi gürültüyle yere düştü. Şu anda yol ayrılmaya devam ediyor. Evlerimizde kalamayız. Su hep buradan çıkar. O suyu buraya bağlarlar. Şu anda herkes sokakta bekliyor” dedi.

“EVE NASIL GİDECEĞİZ?” Çökme nedeniyle sokakta bekleyen mahalleli Gülşah Uyanık, “Geçen sene burası olduktan sonra hiç rahat etmedik. Hep deprem olacağı için rahat edemedik. Bugün düşündük” beyin sarsıntısı oldu. Yataktan fırladık. Sonunun ne olacağını bilmiyoruz. “Evde nasıl kalacağız? Nasıl güveneceğiz? Şu anda çok korkuyoruz. Eve nasıl gideceğiz? Nerede kalacağız? hiç bilmiyorum Burada önlem alınmasını istiyoruz” dedi. Binalarına giremeyen vatandaşlar çevrede beklemeye devam ediyor.

Öte yandan kaza anı da kameralara yansıdı.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu