Teknoloji

Yeni Sohbet Botu “Tako” ile Videolu Cevaplarla Mesajlaşacak ve TikTok’u Öne Çıkaracaksınız!

Microsoft ve Google gibi birçok şirketin ardından TikTok da bir yapay zeka botu için kolları sıvadı. Dünyanın en bilinen video içerik platformunun chatbot’unun adı kesinlikle ‘Tako’ oldu.

Tako, TikTok kullanıcılarının aradığı tüm içeriği sunabilecek ve onlarla sohbet edebilecek. Kısacası siyasi söylemlerde ‘meme’ arayanlar veya kendilerini savunanlar için bir kamu hizmeti!

Kaynak:https://www.theverge.com/2023/5/25/23…

Yayınlandığı ilk günden bu yana 7’den 70’e tüm yaş gruplarının ilgi alanlarına göre içerik tüketebildiği ve görseller yayınlayabildiği efsane uygulama TikTok’a yapay zeka aracı eklendi.

TikTok, “Tako” adını verdiği yapay zeka tabanlı yeni bir sohbet robotunu test etmeye başladı.

Şu an için Filipinler’de sadece seçilmiş kullanıcılar üzerinde test edilen aracın, uygulamadaki kullanıcı deneyimini ikiye katlayacağı şimdiden belli oldu.

Watchful Technologies tarafından The Verge ile paylaşılan Tako görsellerine göre, ekranın sağ köşesinden eklentiye erişebileceksiniz.

Sohbet ekranında Tako’nun tıpkı diğer yapay zekalar gibi çeşitli soruları cevaplayabildiği ve sohbet edebildiği görülüyor.

Platformun Tako için hangi yapay zeka modelini kullandığı bilinmiyor.

Tako, kökten değiştireceği TikTok uygulamasındaki tüm aramaları yapabilecek. Kullanıcılara sorduklarına göre resim önerebilecek.

Webtekno’nun haberine göre, örneğin bir yemek tarifi istendiğinde bot, kullanıcıya bununla ilgili TikTok görsellerini gösterebilecek. Manzaralarda, İngiltere Kralı III. Charles’ın taç giyme töreninin değeri hakkında bir soru sorulduğu ve bununla ilgili bir görselin gösterildiği görülüyor.

Ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım…

kiziltepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu