Haber

14 Yaşındaki Öğrenciye Cinsel İstismar İddiası: Öğretmene 72 Yıl Hapis

62 yaşındaki Münir Y., 14 yaşındaki öğrencisi FNÖ’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Ankara’da tutuklandı. Öğretmen için 71 yıl 11 ay hapis cezası istendi.

FNO. isimli kız, teyzesine geçen yıl din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafız öğretmeni Münir Y.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, kimseye söylememesi için tehdit ettiğini ve bu davranışına tehditle devam ettiğini söyledi.

Annesi ve babası farklı olan ve babaannesinin yanında kalan FNÖ., öğretmeninin cinsel içerikli mesajlarını teyzesine de gösterdi. Şikayet üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Kelam konulu yazışmalar da savcılığa delil olarak sunuldu.

Gözaltına alınan Münir Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak emekliye ayrıldı. Münir Y.’ye yaptığı soruşturmanın ardından ‘çocuğun öğretmen tarafından nitelikli cinsel istismarı’, ‘Elektronik iletişim araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanarak öğretmen tarafından çocuğa zincirleme biçimde cinsel tacizde bulunulması’ cezalarına çarptırıldı. , ‘zincir yoluyla cinsel amaçlarla çocuğun hürriyetinden yoksun bırakılması’, ‘zincir yoluyla meskenin dokunulmazlığı’. “İhlal” ve “sürekli tehdit” suçlarından 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Avukatın ifadelerinin ardından savunma yapan sanık Münir Y., suçlamaları reddettiğini belirterek, şunları söyledi:

Kurbana hiçbir şey yapmadım. Şikayetçiler bir araya gelip kurguya başvurarak bana iftira attılar. Doktor raporları var, her şey benim lehime. 5. sınıfta kurbanın sınıfına bile gitmedim. 3 kez hafıza testi yaptı ve başarısız oldu. Kursa gönderdim seviye belirleme testinde hoca ezberlemediğini anladı. Yine de ona zaman ayırdım. 36 yıl eğitimci olarak boş bir sayfa ile eğitim veren ben bu olayla iftiraya uğradım. Benim ve ailemin itibarı zedelendi. Bu, kutsal yazılarımızı ezberlediğini iddia ederek beni aldatmaya çalışan bir kişidir. Tez fiillerini yapmışsam; En ağır cezayı gönül rahatlığıyla çekmeye razıyım. Annem ve babamın bakıma ihtiyacı var. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum”

Daha sonra savcı mütalaasını verdi. Münir Y için 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası istendi. Tarafları ve avukatlarını dinleyen mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 17 Şubat’a erteledi.

haber-sumbas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu