Ekonomi

Applied Materials finansman sıkıntısının ortasında 4 milyar dolarlık Ar-Ge tesisini yeniden düşünüyor

ABD’nin önde gelen yarı iletken ekipman üreticilerinden Applied Materials, Kaliforniya’nın Silikon Vadisi’nde 4 milyar dolarlık bir araştırma ve geliştirme tesisi inşa etme kararını yeniden gözden geçiriyor.

Yeniden değerlendirme, Biden yönetiminin geçen ay 52.7 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası’ndan çip üretimine yönelik aşırı sübvansiyon talepleri nedeniyle başlangıçta planlandığı gibi programa fon ayırmayacağını açıklamasının ardından geldi.

Başkan Joe Biden tarafından Ağustos 2022’de imzalanan Çip ve Bilim Yasası, ABD’nin bilim ve teknoloji alanında Çin ile rekabet gücünü arttırmak üzere tasarlanmıştı. Yasa, otomotiv, savunma ve tüketici elektroniği dahil olmak üzere çeşitli sektörleri etkileyen çip sıkıntısını hafifletmek için yerli çip üretimine mali destek sağlamayı ve araştırma fonlarını artırmayı amaçlıyordu.

Çipler ve Bilim Yasası’ndan araştırma ödülü almak için güçlü bir rakip olarak görülen Applied Materials, Mayıs 2023’te yeni Ar-Ge merkezi için teklifini açıkladı. Tesisin yarı iletken üretim teknolojisindeki gelişmeleri hızlandırması amaçlanıyordu.

San Francisco Chronicle, durum hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayanarak Pazartesi günü projenin potansiyel gecikmesini veya iptalini açıkladı. Haber, küresel tedarik zinciri zorluklarıyla karşı karşıya olan yarı iletken endüstrisi için bir gerileme olarak görülüyor.

Applied Materials şu an itibariyle rapora cevaben resmi bir açıklama yapmadı. Şirketin Silikon Vadisi araştırma merkezi planları, ABD’nin son derece rekabetçi ve stratejik yarı iletken sektöründeki konumunu güvence altına almaya yönelik daha geniş bir çabanın parçasıydı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habersavsat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu