Haber

F.Bahçe, MKE Ankaragücü’nü ağırladı: Sahada kim eksik?

Trendyol Süper Lig’in 23. hafta maçında F.Bahçe, yarın saat 19.00’da Ülker Stadı’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. İki sarı-lacivertli takımın mücadelesi öncesinde F.Bahçe, 22 maçta 18 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 57 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Ankara grubu ise 22 maçta 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 28 puanla 9. sırada yer alıyor.

İki takım Süper Lig tarihinde 107 kez rakip oldu. F.Bahçe 69 karşılaşmayı kazanırken, Ankaragücü ise 11 karşılaşmada 3 puan topladı. 27 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadı. Ankara ekibi, Kanarya’nın 199 golüne 72 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı F.Bahçe 1-0 kazandı. F.Bahçe’nin Başşehir temsilcisine karşı 5 maçlık galibiyet serisi bulunuyor.

Ev karnesi

F.Bahçe bu sezon ligde evinde 11 maç oynadı. Sarı-lacivertli ekip, 8 karşılaşmadan galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. İsmail Kartal’ın öğrencileri iç sahada rakip filelere 34 gol gönderdi. F.Bahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde çıktığı 6 maçta 6 galibiyet elde etti.

Oosterwolde cezalı

F.Bahçe’nin Hollandalı futbolcusu Jayden Oosterwolde, Başakşehir maçında sarı kart görerek bu sezonki 4’üncü sarı kartını görerek cezalı duruma düştü. Sakatlıkları nedeniyle uzun süre stoper bölgesinde görev yapan Oosterwolde, yarın akşam oynanacak maçta kadrosunu yalnız bırakacak.

F.Bahçe’de eksik noktalar

Sakatlıkları iyileşen Leonardo Bonucci, Miha Zajc ve Miguel Crespo’nun yanı sıra Rodrigo Becao da kadroyla idmanlara başladı. Fred, sakat olan Luan Peres ve Afrika Uluslar Kupası’nda forma giyen Bright Osayi-Samuel karşılaşmada kadroda yer almayacak.

Süper Lig’de 22 haftada 57 puan toplayan Fenerbahçe, geride kalan 22 karşılaşmanın 20’sinde gol atmayı başardı. Takımın hücum yönü istatistiklere de yansırken, sarı-lacivertli ekip rakip ağlara 59 gol gönderdi. Edin Dzeko 16 golle takımına destek verirken, Süper Lig’in en golcü futbolcuları listesinin de başında yer alıyor.

Ligdeki son maçında Başakşehir’i deplasmanda 1-0 mağlup eden F.Bahçe, yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Kanarya bu periyotta 8 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ligde ikinci kez rakip olacak. Kadıköy’de oynanan maçta iki teknik adam ilk kez 2021-2022 sezonunda karşı karşıya geldi ve o dönemde Başakşehir’i çalıştıran Belözoğlu’nun takımı 1-0 kazandı. Emre Belözoğlu, 2020-2021 döneminde 10 maçta F.Bahçe Teknik Direktörü olarak görev yaptı.

Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Aydın’ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Volkan Ahmet Narinç üstlenecek. Maçın 4. hakemi Emre Kargın olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu