Haber

Hindistan, XPoSat uydusunu uzaya fırlattı

Hindistan Uzay Araştırma Ajansı (ISRO), sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada duyurdu

Açıklamada Kara Delikler ve Nötron Yıldızlarını incelemesi planlanan XPoSat’ın başarıyla yörüngeye yerleştirildiği belirtildi.

Bu fırlatmayla Hindistan, ABD’den sonra kara delikler ve nötron yıldızları gibi gök cisimlerini incelemek üzere uzaya özel gözlem aracı gönderen ikinci ülke oldu.

Fırlatma aracına yerleştirilen ekipmanların 10 bilimsel deneyin daha yapılmasına olanak sağlayacağı da eklendi.

Ajansa göre, uzaya gönderilen cihaz, göksel kaynaklardan gelen X-ışını radyasyonunun uzay bazlı ölçümlerini araştıran ilk özel bilimsel araç olarak tanımlanıyor.

Hindistan, Ay’a yumuşak iniş yapan 4’üncü ülke oldu

Hindistan’ın Ay’ın güney kutup bölgesini incelemek üzere 14 Temmuz’da uzaya gönderdiği Chandrayaan-3’ün, 23 Ağustos’ta Ay’a başarılı bir iniş yaptığı bildirildi.

Chandrayaan-3 uzay araştırma aracının başarılı inişiyle Hindistan, ABD, eski Sovyetler Birliği ve Çin’in ardından Ay’a yumuşak iniş yapan 4’üncü ülke oldu. Güney Kutbu yakınına yumuşak iniş yapabilen“İlk ülkeydi.

Yaklaşık 3,9 ton ağırlığında, Ay yüzeyini incelemeyi amaçlayan iniş platformu ve gezici modüllerden oluşan uzay araştırma aracı, bilim adamlarının henüz keşfedilmemiş bir bölge olan Ay’ın güney kutbuna iniş yaptıktan sonra 14 günlük bir görev gerçekleştirecek. önemli miktarda donmuş su ve değerli element rezervleri içerebileceğini. Açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu