Ekonomi

Huawei Küresel Analist Zirvesi’nde dijital gelecek için birlikte büyümeye vurgu

Huawei’nin yıllık Global Analyst Hill’i 19-20 Nisan tarihlerinde Çin’in Shenzhen kentinde düzenlendi. Gelişim stratejilerinin, dijital dönüşümün yol haritalarının ve geleceğin sektör trendlerinin tartışıldığı organizasyona farklı sektörlerden bini aşkın profesyonel ve medya temsilcisi katıldı.

 

Bu yıl yirminci kez düzenlenen Huawei Küresel Analist Zirvesi, Sabrina Meng, Başkan Yardımcısı ve Huawei Yönetim Konseyi CFO’suHuawei’nin ağ teknolojileri, depolama ve bulut gibi alanlarda yatırımlarına devam edeceğinin altını çizen Meng, açılış konuşmasıyla başladı;

 

“Müşterilerimize ve ortaklarımıza mümkün olan en düşük maliyetle en iyi dijital altyapı deneyimini sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, operasyonları dijitalleştirmek, dijital platformlar oluşturmak, platform tabanlı yapay zekayı etkinleştirmek ve yapay zeka kullanım oranını artırırken, kuruluşların dijitalleşmesine yardımcı olmaktır. Bu heyecan verici dijital gelecekte birlikte başaracağımıza inanıyorum.”

Huawei’nin yaklaşık on yıllık dijital dönüşüm deneyimiyle elde ettiği üç değerli sonucu vurgulayan Meng, konuşmasında; Ayrıca strateji, veri yönetimi ve yapay zekanın değerine de değindi. Dijital dönüşümün esasen stratejik planlama ve stratejik seçimlerle ilgili olduğunu belirten Meng, “Başarılı bir dijital dönüşüme teknoloji değil, strateji rehberlik etmelidir” dedi. Meng, ikinci değerli noktanın bilgi olduğunu belirterek, verilerin farklı boyutların ortasında bütünleştirilmesinin değerli değer yaratacağını söyledi. Üçüncü değerli kavram olan yapay zekanın bir anlamda varış noktası olduğunu söyleyen Meng, dijital dönüşümünde yapay zeka ile operasyonların dijitalleşmesinin değerli bir rol oynadığının altını çizdi.

Huawei Stratejik Araştırma Enstitüsü Lideri Dr. Zhou Hong ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Akıllı bir dünyaya doğru ilerlerken, ağ teknolojileri ve bilgi işlem yaklaşımlarını yeniden düşünmek önemlidir. Önümüzdeki on yılda ağ teknolojilerinin kabiliyetlerini artırmayı hedefliyoruz. Bilgi teknolojilerinde yeni modellere, yeni mimarilere ve yeni bileşenlere erişmemizi sağlayacak yapay zekayı anlama ve kontrol etme yeteneğimizi geliştireceğiz. Ayrıca endüstri uygulamaları için yapay zekanın yeni kullanımlarını keşfetmeye devam edeceğiz.”

Huawei Global Analist Tepesi, şubelerin dijitalleşmesinde verimliliğin değeri, dijitalleşme sürecinde karşılaşılan güçlükler, önerilen aksiyon planları ve sektörel beklentilerin tartışıldığı panellerle sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu