Haber

Kürek Milli Takımından Zagreb’de 10 Madalya

  • Uluslararası Zagreb Kürek Yarışlarında (Hırvatistan Açık) Türkiye Kürek Milli Takımı fırtınaya tutuldu. Türkiye Kürek Milli Grubu, 2023 yılında katıldığı ilk uluslararası müsabakasında 6 Altın, 3 Gümüş ve 1 Bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı.

Türkiye Kürek Milli Takımı, 15-16 Nisan tarihlerinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 39. Uluslararası Zagreb Kürek Yarışları’na (Croatia Open) U19, U23 ve Büyükler kategorilerinde 10 sporcu ve 14 grup, 6 Altın, Maçlarda 3 Gümüş. ve bronz dahil 10 madalya kazandı. 1984 yılından bu yana düzenlenen Hırvatistan Açık yarışlarında Ay Yıldızlılar tüm takımlarda A Final’e ulaşarak gösterdikleri performansla göz doldurdu.

İLK GÜN 4 ALTIN, 2 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ VE 7 MADALYA GELDİ

15 Nisan’da yapılan ilk gün yarışlarında A Finaline kalan Milli Cevdet Ege Keyifli (U23 Tek Çift) 7.32.79, Aytimur Selçuk ve Enes Biber ikilisi (U19 İki Tek) 7.12.41, Halil Kaan Köroğlu (U19 Tek Çift) 7.40,16ve Deniznur Serra Baykara (Hafif Bayanlar Tek Çift) 8.53,22 Yarışları birinci bitirerek altın madalyayı aldı. 2022 Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2.’si Elis Özbay 8.34.78 0,5’lik bir performansla yarışı 2. sırada tamamladı. Günün son yarışında Hafif Sıklet Tek Çift kategorisinde mücadele eden iki takımdan biri Enes Gök oldu. 7.35,26Gümüş ve Ahmet Ali Kabadayı birincilikle ikinci sırayı aldı. 8.00,22Gösterdiği performansla üçüncü oldu ve Bronz madalyanın sahibi oldu.

İKİNCİ GÜN 3 MADALYA DAHA

Yarışların ikinci günü olan 16 Nisan’da ilk günkü yarışlarda altın madalya kazanan İki Tek’in ekibi Aytimur Selçuk ve Enes Biber’den ilk madalya geldi. Kendilerinden yaşça büyük takımlarla yarışan İki Tek takımı bir önceki puanlarının üzerine çıktı. 6.49.09 Derece ile birinci oldu ve Altın madalya kazandı. Hafif Sıklet Çift Çiftler kategorisinde iki takımla mücadele eden Ulusallardan biri. 6.38.33Halil Kaan Köroğlu ve Enes Gök ikilisi Altın . 6.49.04‘ lik derecesiyle ikinci olan Şefik Çakmak ve Ahmet Ali Kabadayı ikilisi gümüş madalya kazanarak zirveyi kimseye bırakmadı.

ERHAN ERTÜRK: “Büyük Bir İşe İmza Attılar”

Konvoyu yalnız bırakmayarak yarışları takip eden Türkiye Kürek Federasyonu Lideri Erhan Ertürk, Zagreb’de kazanılan madalyaların Dünya ve Avrupa Şampiyonaları için değerli bir işaret olduğunu söyledi. Lider Ertürk: “Yoğun bir mücadelenin olduğu zorlu bir yarıştı. Rekabetin ve mücadelenin bu kadar yüksek olduğu yarışlarda önemli dereceler elde eden Millilerimizi canı gönülden kutluyorum. Harika bir iş çıkardılar.” söz konusu. Zagreb’de toplam 10 madalya ile değerli bir başarıya imza attıklarını belirten Erhan Ertürk, “Milli Takımımız yıllardır Zagreb’de Hırvatistan Açık yarışlarına katılıyor. Bu yarışlarda geçen yıl yakaladığımız performansın üzerine çıktık. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında bunu başaran Milli sporcularımızı izlemek için sabırsızlanıyorum” dedi. Milliyet’e olan inancını bir kez daha teyit etti.

Türkiye Kürek Milli Takımı’nın bir sonraki durağı 5-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak Dünya Kupası 1. Etap yarışları olacak. Uluslararası Zagreb Yarışlarında (Hırvatistan Açık) alınan puanlar şu şekilde oluştu:

ALTIN
Cevdet Ege Memnun – U23 Tek Çift (SMB1X)

Aytimur Selçuk/Enes Biber – U19 İki Tekler (JMA2-)

Halil Kaan Köroğlu – U19 Single Double (JMA1X)

Deniznur Serra Baykara – Hafif Tek Kişilik (SWL1X)

Aytimur Selçuk/Enes Biber – İki Single (SMA2-)
Halil Kaan Köroğlu/Enes Gök – Hafif İki Kişilik (SML2X)

GÜMÜŞ
Elis Özbay – Single Double (SWA1X)

Enes Gök – Hafif Tek Kişilik (SML1X)
Şefik Çakmak/Ahmet Ali Kabadayı – Hafif İki Kişilik (SML2X)

BRONZ
Ahmet Ali Kabadayı – Hafif Tek Kişilik (SML1X)

Dördüncü
Enes Yenipazarlı – Single Double (SMA1X)

Cevdet Ege Hoş – Tek Kişilik (SMA1X)

Altıncı
Şefik Çakmak – Hafif Single Double (SML1X)

Enes Yenipazarlı – Single Double (SMA1X)

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu