Haber

Önder Erdoğan: Türkiye’yi kumar masasının keyfine bırakamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kilis İftar Programı”nda konuştu. Erdoğan, “Başkaları ne yaparsa yapsın, ne sahte ajandalar peşinden koşarsa koşsun, her günümüzü deprem öncelikli konularla geçiriyoruz” dedi. söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bugün sofralarda oturan insanlar olarak sadece iftarlarımızı paylaşmıyoruz, aynı zamanda ortak bir kaderi de paylaşıyoruz. Allah dostluğumuzu daim eylesin. Başkaları ne yaparsa yapsın, ne sahte ajandalar peşinde koşarsa koşsun, her günümüzü depremde öncelikli sorunlarla geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin rahmetinden faydalanarak yaralı gönüllere şifa vermeye çalışıyoruz.

DEPREMDE KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’taydık. Bir hafta önce Adıyaman ve Gaziantep’i ziyaret ettik ve şimdi size yalnız olmadığınızı hissettirmek için Kilis’teyiz. 11 ilimizi gezeceğiz. Kalan 6 ilimizi dolaşarak tüm depremzedelerimizle ortada olacağız.

Öncelikle insanlık tarihinin en büyük doğal afetlerinden biri olan 6 Şubat depremleri vesilesiyle hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.

Deprem, ilimizde 5 bin 41 bağımsız bölümden oluşan 3 bin 40 binayı yıkılmış, ağır ve orta hasarlı olarak kullanılamaz hale getirdi. 9 Şubat’ta Kilis’e yaptığımız ziyarette depremin yarattığı tahribatı yerinde gördük. Her alanda yanınızdayız. İlk günden itibaren Ticaret Bakanımla birlikte Kilis’te çalışmaların uyumunu gerçekleştirdik.

Deprem evlerimizin inşaatı noktasında zemin etütleri tamamlanmış yerlere temellerimizi atıyoruz. Depremzedelere en kısa sürede kalıcı konut sağlamayı hedefliyoruz.

Bu amaçla Kilis’e 1643 afet evi ve 2 bin 628 köy evi yapacağız. İlimizde yapılacak toplam konut sayısı ise 4 bin 271’e ulaşacak. Bugün 649 konutun temelini attık. 486 köy evimizin de ihalesini yaptık. Böylece afet bölgesinde toplam 67 bin 50 konut ve köy evinin imalat sürecine başlandı. Depremin vurduğu 11 ilimizde 319 bin konut ve toplamda 650 bin konut yapacağız. İnşallah bu konutlardan 319 binini 1 yıl içinde bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını ayağa kaldırabiliriz.

TÜM KARDEŞLERİMİZİ İKAMET EDENE KADAR ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Sözümüzü tutmak adına deprem bölgesinde ülkemiz tarihinin en büyük imar ve imar seferberliğini başlattık.

Sosyal konutlarımızın inşaatı birebir şekilde devam ediyor. Kilis’te bugüne kadar 1929 adet sosyal konut yaptık. İlk evim ilk iş yerim kampanyası kapsamında Kilis’te 550 konut ve 3.000 arsayı milletimizin hizmetine sunuyoruz. Her depremzede kardeşimizi yuva yapana kadar çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Türkiye’yi ve deprem bölgesindeki şehirleri, birbirini yiyip bitiren, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz kumar masasının keyfine bırakamayız.

Şehit savcımızı katleden zihniyetle, bu zihniyetin destekçileriyle, katilleri eli kanlı meşrulaştırmaya çalışan terör destekçileriyle mücadeleye devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu