Teknoloji

Teknoloji devi, verilerini ChatGPT’ye kaptırdı… Acil önlemler alındı!

ChatGPT krizi büyüyor. Bilgi ihlalleriyle gündeme gelen ChatGPT’nin bir diğer kurbanı da Samsung oldu. Samsung’un çalışanlarına ChatGPT kullanma yasağını kaldırmasının ardından üç haftadan kısa bir süre sonra, geliştirme aşamasındaki hassas yarı iletken bilgileri de dahil olmak üzere en az üç kez bilgi sızdırdığı bildirildi.

SAMSUNG TARAFINDAN YASAKLANMIŞTIR

Yasak, başlangıçta şirket bilgilerini korumayı amaçlıyordu, ancak üretkenliği artırmak ve çalışanı dünyanın en yeni teknolojik araçlarıyla meşgul tutmak için 11 Mart’ta kaldırıldı.

Kore yerel medyasında yer alan bir habere göre, sızan bu bilgiler, holdingin cihaz analizini ve yarı iletken iş biriminden alınan ekipman ölçüm ve verimlilik verilerini içeriyor.

SAMSUNG ÇALIŞANLARI BİLGİLERİ KENDİ ELLERİYLE CHATGPT’YE GİRİYOR

Bir çalışan, yerel medyaya, bir yarı iletken veri tabanı indirme programının tüm sorunlu kaynak kodunu kopyaladıklarını, ChatGPT’ye girdiklerini ve bir analiz hakkında soru sorduklarını söyledi.

Başka bir çalışan, arızalı ekipmanı tespit etmek için tasarlanmış program kodunu yükledi ve üçüncüsü, otomatik olarak tutanak oluşturmak için bir toplantının kayıtlarını yükledi.

ChatGPT’nin SSS bölümünde “Konuşmalarınız, sistemlerimizi geliştirmek için AI eğitmenlerimiz tarafından incelenebilir.” ifadesi yer almaktadır. Dolayısıyla, Samsung’un sırlarına, Kore devinin teknolojisi ve işinde geçici bir ilgiden daha fazlasına sahip olan bir kuruluş olan OpenAI tarafından erişilebilir.

ACİL DURUM TEDBİRLERİ ALINMIŞTIR

Samsung, olayların keşfedilmesinin ardından karşıya yükleme kapasitesinin soru başına 1024 bayt ile sınırlandırılması dahil “Acil durum önlemleri”uygulanacağı bildirildi.

Samsung yöneticilerinin çalışanları “Acil bilgi koruma önlemleri alındıktan sonra bile benzer bir kaza meydana gelirse, şirket ağında ChatGPT’ye erişim engellenebilir” uyarıldığı bildirildi. Öte yandan ChatGPT yasağını kaldıran Samsung’un veri sızdırmaması için uyarı aldığı belirtiliyor.

CHATGPT’DEKİ BİLGİLERİN KULLANILACAĞINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRİLMİŞTİR.

OpenAI, ChatGPT’yi kullanacak kişileri uyarıyor:

“Model performansını iyileştirmek için kullanmayı planladığımız bilgilerden kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri kaldırıyoruz. Ayrıca, model performansını optimize etme çabalarımız için müşteri başına yalnızca küçük bir veri örneği kullanıyoruz.”

OpenAI’den gelen bu uyarıya rağmen Samsung firmasının böyle bir veri sızıntısı ihlali yaşaması herkesi şaşırttı.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu