Haber

Fuat Oktay’a uyuşturucu kaçakçısıyla çekilmiş fotoğrafı gösterildi

TBMM Genel Kurulu’nda 2023 Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Dün başlayan görüşmelerde CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’a, “100 kilo eroinle yakalanan kişi hakkında kendinize Veysel Filiz deyip ‘serbest bırakın’ demediniz mi, demediniz mi?” diye sordu.

Oktay, “Kamuya ve basına açık bir toplantıda kalabalığın içinde fotoğraf çektirdi. Oktay’a Filiz’le çekilmiş 4 fotoğrafı daha gösteren Özkoç, “Bu ofiste çektiğin fotoğraf. Senin bu ofiste çektiğin gibi 4-5 fotoğraf daha var” diyerek Oktay’ın “yalan söylediğini” söyledi.

Engin Özkoç, Başkan Yardımcısı Oktay için şu ifadeleri kullandı:

“Bay. Fuat Oktay az önce yaptığın konuşmada burada rakamlar verdin. En çok neye üzüldüm biliyor musun? Rahatsız edilmeden, yüzü kızarmadan verilen tüm rakamlar gerçek dışı olmasına rağmen milletin gözünün içine bakarak bunları söylediniz. Size gerçek rakamları söyleyeceğim. Genel liderinizin 2023 hedefi olduğunu söylediği elimdeki rakamlar bunlar. Orada ‘Türkiye ekonomisi dünyanın ilk 10’u arasına girecek’ diyor. Şimdi nerede? 21. sıra. “Milli gelir 2 trilyon dolar olacak” diyor. Şimdi ne kadar, 803 milyar lira. Kişi başı gelir 25 bin dolar olacak” dedi. Az önce yine yalan beyanda bulundunuz, 10 bin doları geçti dediniz. Bürokratlarınızın verdiği rakam 9 bin 893 dolar. İhracat en büyük yalanınız ihracat. 500 milyar dolar dediniz, gerçek rakam 225 milyar dolar.

‘TÜİK BİLE YALAN SÖYLÜYOR’

İşsizliğe, milletin gözüne baksanız nasıl olur da bu çocuklara laf atarsınız? Yüzde 5’in altına, yüzde 10’un üstüne indireceğiz dediniz. Resmi ve reel işsizlik yüzde 15’in üzerinde. Enflasyon milletin gözüne bakıp ‘Enflasyonu tek hanelerde tutacağız’ dediniz. Ağustos 2022 yüzde 80 diyor TÜİK. TÜİK bile seni yalanlıyor. Yalanlarınızla milleti kandırmaya çalışıyorsunuz.

‘ZİNDAŞTİ TUTUKLANDI. SARAY EMİR VERDİ, SAVCI SERBEST BIRAKTI’

Sayın Fuat Oktay, ‘OECD ortalaması yüzde 10,3. Diğer yerlerde enflasyon yüksek dediniz. Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyona sahip ülkedir. Aynı zamanda Avrupa’daki en yüksek orana sahiptir. Dünyanın en yüksek enflasyona sahip 6. ülkesidir. Başka hangi ülkeler olduğunu biliyor musunuz? İç savaşta Suriye, Sudan, Venezuela, Lübnan, Zimbabve. Bu hedeflerin hiçbirine ulaşamadınız. 20 yıl sonra buraya gelip ‘Başka hedeflere de ulaşacağız’ diyorsunuz. Ne yaptığını biliyor musun? İran’da idam cezasına çarptırılan uyuşturucu baronu Zindaşti tutuklandı. Saray talimat verdi, savcı serbest bıraktı. Bu uyuşturucu tacirlerini Türkiye’de istedikleri gibi dolaştırmayı başardınız.

100 kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz’i arayıp ‘Bırak gitsin’ dediniz mi? söylemedin mi Bu konuda kapatma kararı aldınız mı, vermediniz mi? Varlığın huzurunu sağladık mı?

‘ETHEM SANCAK 780 MİLYAR LİRA YAPTI GİDİYOR’

Ethem Sancak nerede? 18 ayda tank üreteceğim dediniz, tank nerede? Ethem Sancak 780 milyar lira dolandırıp gitti. O adama tek bir işlem yaptın mı? Bu milletin parası Ethem Sancak’a da onu yedirenlere de haram olsun. Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı bir gecede 128 milyar doları zenginlere verdi. Fakirleri millete yediren damadın verdiği onca para haramdır, yazıklar olsun sana. Vadeleri bitmeden Türkiye limanlarını 49 yıl karşılığında ne aldıysanız kanun çıkardınız, o insanlara verdiniz. Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Yine Meclis’e getirir, yine verirsen burada diyoruz, sonuna kadar direneceğiz.

“Kalabalığın içinde fotoğraf çektirdi”

Başkan Yardımcısı Oktay, Veysel Filiz ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Bana gösterdiğin fotoğrafın kim olduğunu anlamadım, amigo kızlarınla ​​kendi aranda bağırdığını da anlamadım. Şimdi bunun bir isim olduğunu anlıyorum. Veysel Filiz mi ne? Phyllis adında bir isim. Burada açık ve net bir şekilde konuşuyorum. Halka ve basına açık bir toplantıda kalabalığın içinde fotoğraf çektirdi. Birincisi, onu hiç tanımıyorum. Ne ondan önce ne de sonra, herhangi bir nedenle, onunla herhangi bir temasım olmadı. Ben de o fotoğraflara bakıyorum. Çalıştığı ya da müdahale ettiği bir yerde halka ve basına açık olarak fotoğraf çekiyor ve birisi sizi selamlıyor. Öncesini sonrasını bilmiyorum. Kendisiyle ne öncesinde ne de sonrasında hiçbir iletişimim olmadı. İşlediği veya karıştığı herhangi bir hata ile ilgili olarak herhangi bir makam, makam veya kişiyi aramak, temasa geçmek, mahkemeye başvurmak, tutuklanması hiçbir zaman şahsıma düşmemiş olup, olmayacağını da açıkça ifade edebilirim. bundan sonra konuşma konusu.”

ÖZKOÇ GÖSTERİSİ YİNE

CHP’li Özkoç ise Oktay’ın diğer fotoğraflarını göstererek şunları söyledi:

“Sana dönüp konuşuyorum, övündüğünü kastetmiyorum ama asılsız bir açıklama yaptın. ‘Bu Veysel Filiz’le toplum içinde fotoğraf çektirdim’ dediniz. Bu ofiste çektiğin fotoğraf. Bu ofiste çektiğin fotoğrafa benzer 4-5 fotoğraf daha var. Yani, sadece saçmalık dedin. AK Parti siyaset akademisinde ders veriyordu. Bu Veysel Filiz, AKP’nin Avrupalı ​​Müslüman Girişimcisinin sözcüsüydü. Bu Veysel Filiz 100 kilo eroinle yakalandı. Toz imalatçılarına ders veren Veysel Filiz. Sadece doğruyu söylemedin. Söylediklerinin hiçbir anlamı yok. Yazıklar olsun sana.”

Özkoç konuşurken CHP Küme Başkan Yardımcısı’nın yanında oturan Özgür Özel de Veysel Filiz ve Oktay’ın fotoğraflarını çekip gösterdi.

Oktay bir kez daha söz alarak, “Bu resim benim ofisim değil, il ziyaretine gittik. Bizim kontrolümüzde olan bir ortam değil, dolayısıyla büyük ihtimalle halka açık bir ortamdır.”(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu